صدور کارت سلامت رانندگان
با توجه به مخاطرات جدی و آمار بالای آسیب و مرگ و میر در شغل رانندگی، رانندگان باید از سلامت کافی برخوردار باشند. از این رو یکی از ملزومات رانندگی وسایل نقلیه مسافربری و حمل بار برون شهری داشتن کارت سلامت رانندگان است. برای صدور کارت هوشمند سلامت رانندگان، رانندگان باید با مراجعه به مراکز مجاز جهت انجام آزمایشات طب کار اقدام کنند. این آزمایشها به منظور تشخیص بیماریها، اختلالات سلامتی، مشکلات بینایی و… هستند و به رانندگان کمک میکنند تا شرایط مناسبی را برای رانندگی ایمن فراهم کنند. مرکز تخصصی طب کار پرانا یکی از مراکز مجاز داراي مجوز معاينات سلامت رانندگان درون شهری و برون شهری از سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای است که میتوانید جهت صدور و دریافت كارت سلامت رانندگان مراجعه کنید.
کارت هوشمند سلامت رانندگان چیست؟
رانندگی از جمله مشاغلی است که در آن فرد ساعات طولانی را در حالت نشسته به سر میبرد. کم تحرکی، خواب نامناسب، عدم استراحت کافی و بطور کل شرایط فیزکی و ارگونومیکی نامناسب شغلی باعث افزایش احتمال بیماریهای قلبی-عروقی، اسکلتی-عضلانی، آسیبهای بینایی، شنوایی و… میشود. از این رو با انجام آزمایشات کارت سلامت رانندگان میتوان از وضعیت مشکلات سلامتی مخاطرهآمیز خود مطلع شده و جهت درمان بهموقع آن اقدام کنید. کارت هوشمند رانندگان یک کارت هوشمند الکترونیکی میباشد که اطلاعات شخصی و فعالیت راننده در آن درج شده است، در واقع این کارت شباهت زیادی به کارتهای ملی الکترونیکی دارند. رانندگان عزیز برای بارگیری نیاز به صدور بارنامه دارند در صورتی که کارت هوشمند رانندگان را داشته باشید برای شما این بارنامه صادر میگردد در غیر این صورت در ابتدا باید هر چه سریعتر این کارت را تهیه نمایید. الزام صدور این کارت برای رانندگان کامیون و سایر وسایل نقلیه سنگین به نوعی تضمین کننده ایمنی جادهها برای سایر رانندگان و جلوگیری از ایجاد تصادفات و حوادث غیر قابل جبران است. فراموش نکنید که رانندگی ایمن در گرو سلامت شما رانندگان گرامی است.
کاربرد کارت سلامت رانندگان
اثبات وضعیت سلامت رانندگان
کارت سلامت رانندگان به رانندگان اجازه میدهد تا نشان دهند که وضعیت سلامتیشان برای رانندگی مناسب است. این کارت نشان میدهد که راننده پس از بررسیهای پزشکی لازم و آزمونهای مربوطه، توانایی فیزیکی و روانی لازم برای رانندگی امن را دارا است.
کنترل و نظارت بر سلامت رانندگان
کارت سلامت رانندگان به عنوان یک ابزار برای کنترل و نظارت بر وضعیت سلامت رانندگان استفاده میشود. با صدور این کارت، مراکز بهداشتی و مسئولین مربوطه میتوانند وضعیت سلامت رانندگان را بررسی و اطمینان حاصل کنند که آنها قابلیت رانندگی امن را دارند.
افزایش ایمنی در جادهها
کارت سلامت رانندگان برای افزایش ایمنی در جادهها و حمل ونقل با بررسی سلامت رانندگان و صدور کارت سلامت، اطمینان حاصل میشود که رانندگان توانایی لازم برای رانندگی امن را دارا هستند و به این ترتیب، احتمال وقوع حوادث رانندگی به دلیل وضعیت سلامت نامناسب کاهش مییابد.
ثبت نام کارت سلامت رانندگان به چه صورت است؟
جهت ثبت نام کارت سلامت رانندگان به مراکز مجاز از جمله مراکز طب کار دارای مجوز صدور کارت هوشمند سلامت مراجعه کرده و پس از ارائه مدارک لازم که در ادامه شرح داده شده است معاینات مربوطه انجام میشود. آزمایشات و معاینات جهت صدور کارت سلامت رانندگان شامل تست روانشناسی، تست خواب، تست شنوایی سنجی، غربالگری بینایی سنجی و آزمایش خون و ادرار برای افراد زیر 40 است. از همین جهت، لازم است تا مراجعه کنندگان، حتما ناشتا باشند. برای افراد بالای ۴۰ سال، علاوه بر موارد ذکر شده تست نوار قلب نیز الزامی است. از طرفی در کنار این موارد، در صورت لزوم، مشاوره های پزشکی روانشناسی نیز انجام میشود. در آخر، پس از گذراندن تمامی این تستها و در صورت واجد شرایط بودن، اطلاعات شخص راننده در سیستم ثبت شده و برای صادر شدن کارت سلامت رانندگان در صف تایید مینشینند. این نکته را در نظر داشته باشید که برای افرادی که قبلا کارت سلامت نداشتهاند، لازم است تا یک سری دوره آموزشی در راستای شناخت مباحث پایه بیماریهای مختلف را نیز بگذرانند.
چه رانندگانی به کارت سلامت نیاز دارند؟
افرادی که میخواهند شغل رانندگی بین شهری را برای خود برگزینند و با خودروهای سنگین و نیمه سنگین همانند کامیون، تریلی، کامیونت، کشنده، وانت، نیسان کار کنند نیار به دریافت این کارت هوشمند دارند. معاینات طب کار جهت صدور کارت سلامت رانندگان باید هر دو سال یک بار انجام می گردد جز در دو مورد زیر:
1-افرادی که بالای 40 سال سن دارند باید سالی یک بار این معاینات را انجام دهند.
2-افرادی که مبتلا به بیماری های مزمن غیر واگیردار (دیابت، سایر اختلالات غدد آندوکربن، اخلالات کلیوی، اخلالات عصبی عظلانی، اخلالات قلبی عروقی، اخلالات نورولوژیک، اختلالات فشار خون، اختلالات روحی روانی، اختلالات خواب) هستند باید سالی یک بار این معاینات را انجام دهند.
بهترین روش برای استعلام کارت سلامت رانندگان چیست؟
رانندگانی که در حوزه حمل و نقل در حال فعالیت می باشند باید کارت هوشمند راننده را از سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای دریافت نمایند؛ چرا که برای بهره مندی از خدماتی مانند صدور بارنامه به این کارت نیاز می باشد. به همین دلیل ممکن است که برخی از رانندگان قصد استعلام کارت هوشمند راننده را داشته باشند. در کارت هوشمند، اطلاعات رانندگان ثبت می گردد و از آن می توان برای ثبت تخلفات راننده و موارد دیگر استفاده کرد. برای استعلام کارت هوشمند راننده میتوانید از طریق سایت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای اقدام کنید.
مدت اعتبار کارت سلامت رانندگان
اعتبار کارت سلامت رانندگان برای افراد زیر 40 سال، 24 ماهه است و برای افراد بالای 40 سال به صورت یکساله است که هر سال جهت تمدید باید اقدام کنند.
دلایل عدم صلاحیت در آزمایشات کارت سلامت رانندگان
اگر در آزمایشات کارت سلامت رانندگان در شنوایی مشکلاتی مانند کاهش شنوایی داشته باشید، این مورد را با انجام PTA در اتاقک آکوستیک بررسی می کنند.
اگر در این آزمایشات مشكلاتی در بینایی خود مانند کاهش حدت بینایی، کاهش میدان بینایی، اختلال دید رنگی، دید تک چشمی داشته باشید در معاینات بینایی رد خواهید شد. اپتومتریست این موارد را با استفاده از دستگاه های مخصوص یا تابلوی بینایی سنجی دیجیتال که استاندارد است، انجام می دهد.
اگر در این آزمایشات به بیماری هایی مانند نارسایی کلیه مبتلا باشید یا اگر پیوند کلیه موفقیت آمیز داشته باشید، پس از گذشت مدت زمان درمان خود باید پزشک متخصص طب کار وضعیت شما را بررسی کند و با تایید صلاحیت پزشک می توانید به رانندگی ادامه دهید.
اگر در آزمایشات کارت سلامت رانندگان به مشکلاتی مانند دیابت نوع یک یا دیابت نوع دو که با انسولین درمان می شوند، دیابت هایی که با انسولین درمان نمی شوند (دیابت هایی که غیر وابسته به انسولین هستند)، هیپوگلسیمی غیر دیابتی، بیماری های غده تیروئید، بیماری های غده پاراتیروئید، بیماری های غده هیپوفیز، بیماری های غدد آدرنال، آکرومگالی و انسفالوپاتی هپاتیک مبتلا باشید در این معاینات رد خواهید شد.
اگر برای انجام آزمایشات کارت سلامت رانندگان به نارسایی تنفسی مبتلا باشید، در این معاینات رد خواهید شد.
هزینه صدور کارت سلامت رانندگان در سال 1402
تعرفه صدور کارت سلامت رانندگان درون شهری و برون شهری در سال 1402…………………………………..
مدارک مورد نیاز جهت صدور یا تمدید کارت سلامت رانندگان
- ارائه اصل و تصویر گواهينامه رانندگي
- ارائه اصل و تصوير كارت ملي و شناسنامه
- ارائه اصل و تصوير كارت پايان خدمت (فقط متقاضيان زير 50 سال)
- يك قطعه عكس 3*4 براي رانندگان برون شهري و دو قطعه عكس 3*4 براي رانندگان درون شهري
- لازم به توضيح است جهت انجام آزمايشات ناشتا بودن به مدت 8 الي 10ساعت الزامي ميباشد.
مراحل صدور کارت سلامت هوشمند رانندگان
سوالات متداول
پاسخ به سوالات پرتکرار کارت سلامت رانندگان
نظرات کاربران
کاربران درمورد ما چه میگویند...
آخرین