خانه » معاینات دوره ای
معاینات دوره ای طب کار پرانا
معاینات دوره ای در طب کار، یکی از مهمترین برنامههای حفظ سلامت کارکنان در محیط کار است که به منظور ارزیابی سلامت و ایمنی کارکنان، در بازههای زمانی منظم و دورهای انجام میشوند. معاینات ادواری، به طور معمول، توسط پزشکان طب کار یا پزشکان دوره دیده طب کار انجام شده و به شناسایی زودهنگام مشکلات پزشکی و ایجاد برنامههای پیشگیری کمک میکنند. زمان و فراوانی انجام معاینات شغلی دوره ای، به نوع شغل، مخاطرات محیط کار و قوانین محلی، بستگی دارد. برخی افراد، ممکن است به صورت سالانه، شش ماهه یا در مواقع خاص، نیاز به معاینه داشته باشند. آیتمهای مورد بررسی در این معاینات همانند موارد مورد سنجش در معاینات بدو استخدام است و تنها تفاوت در آیتمهای آزمایش خون میباشد. در طب کار پرانا امکان انجام معاینات دوره ای هم در محل مرکز و هم در محل شرکت یا سازمان شما وجود دارد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
الزام قانونی معاینات دوره ای
معاینات دوره ای از الزامات ماده ۹۲ قانون کار و ماده ۸۸ قانون تامین اجتماعی میباشد و کارفرما موظف به اجرای این قانون است.
پس از انجام معاینات طب کار بدو استخدام توسط کارگر و یا کارمند استخدام شده، از این پس طبق ماده ۹۲ قانون کار، کارفرما ملزم به انجام معاینات ادواری کارگران و کارمندان خود حداقل سالی یکبار میباشد. طی انجام معاینات سالیانه، روند سلامت شغلی کارگران و کارمندان باتوجه به مخاطرات محیطی کار مشخص میگردد و اجازه ادامه کار در شغل مربوطه توسط پزشک متخصص طب کار صادر میگردد. معاینات ادواری یا معاینات سالیانه طب کار از دسته معاینات غربالگری است. به همین دلیل بیشتر از هر چیز ماهیت شناسایی بیماریها را دارد اما نتیجههای به دست آمده قطعی نیستند و قطعیت وجود بیماریهای شغلی را تایید نمیکند. در واقع هدف اصلی معاینات شغلی دوره ای مشخص شدن و شناسایی شاغلین مشکوک به بیماری های ناشی از کار است.
چه وجه تمایزی در مورد معاینات دوره ای ما وجود دارد ؟
امکان دسترسی آنلاین پزشک معاینه کننده به پرونده کامل پرسنل در دوره های آتی
با توجه به اینکه پرونده های این مرکز آنلاین و تحت وب است، پزشک معاینه کننده همزمان به پرونده کامل سلامت شغلی و نتایج معاینات در سنوات مختلف دسترسی دارد؛ بدین ترتیب در صورت انجام معاینات در سالهای آتی توسط مرکز پرانا، امکان مقایسه داده هاي پایش سلامت و بررسی روند سلامتی ایشان در زمان ویزیت پزشک وجود خواهد داشت.
امکان اعزام چند تیم همزمان جهت تسریع انجام معاینات دوره ای پرسنل در محل کار شما
با توجه به تعداد پرسنل، بازه زمانی درخواستی و امکان تخصیص فضا در محل کار خود جهت اجراي پروژه، یک تیم و یا بیشتر طبق برنامه زمانی اعلام شده به محل کار شما اعزام شده تا در کوتاهترین زمان ممکن و در نهایت دقت و کیفیت بدون نیاز به جابجایی پرسنل خود، معاینات دوره ای آنها در همان محل شرکت شما انجام شود.
حضور سرپرست پروژه اختصاصی
در روند اجرای معاینات
در صورت انجام پروژه در محل شرکت، در تمامی مراحل اجراي پروژههای این مرکز، فردي با تجربه چندین ساله در معاینات طب کار با سمت سرپرست پروژه جهت هماهنگی اجراي هر چه بهتر پروژه حضور مستمر دارد که این امر انجام منظم پروژه،گزارشدهی روزانه و کاهش نواقص احتمالی را در سطح بالاتر و باکیفیتتري میسر میسازد.
معاینه پزشک توسط پزشک های حاذق انجام می شود و تشخیص هرگونه معاینات آتی یا ارجاع به سایر پزشکان متخصص از سوي ایشان صورت می پذیرد لذا کارفرماي محترم می تواند نسبت به مراقبت از سلامت کارکنان خود مطمئن باشد.
اخلاق مداري، آراستگی و وقت شناسی در درمانگرانی که از طرف پرانا در خدمت شما خواهند بود از اصول کاري ماست.
معاینات روتین دورهای طب کار شامل چه مواردی است؟
معاینات |
توضیحات |
---|---|
آزمایش خون |
CBC- FBS-Cr-BUN-TG-Cholestrol |
کارشناسی بهداشت حرفهای |
تکمیل فرمهای سلامت شغلی |
آزمایش عدم اعتیاد |
تست اعتیاد 3گانه / 10 گانه |
بینایی سنجی |
غربالگری کمی حدت بینایی |
شنوایی سنجی |
ادیومتری پایه از راه هوا |
تست ECG |
نوار قلب (افراد بالای 35 سال) |
معاینه بالینی |
ویزیت پزشک |
اظهار نظر نهایی |
تعیین تناسب شغلی توسط متخصص طب کار |
انجام سایرآزمایشات و معاینات تکمیلی، در صورت درخواست کارفرما توسط این مرکز امکان پذیر است.
استعلام قیمت معاینات ادواري پرسنل شرکت خود را از ما بخواهید.
مراحل انجام معاینات دوره ای پراناطب
معاینات دورهای، معمولا در محیط کار برای کارکنان و کارگران انجام میشوند. این ارزیابیها، به شناسایی زود هنگام مشکلات پزشکی، کاهش خطرات محیط کار و افزایش سلامت کلی افراد کمک میکنند. همچنین، این معاینات، میتوانند به کاهش هزینههای درمانی و تعطیلی از کار، کمک کنند. زمان و فراوانی انجام معاینات دورهای، به نوع شغل، مخاطرات محیط کار و قوانین محلی، بستگی دارد. برخی افراد، ممکن است به صورت سالانه، شش ماهه یا در مواقع خاص، معاینه شوند. این ارزیابیها، به تشخیص زودهنگام و پیشگیری از بیماریهای مرتبط با کار و همچنین، تضمین سلامت عمومی کمک میکنند.
نتایج حاصل از معاینات دورهای، فقط باید به افرادی که در این معاینات شرکت کردهاند، ارائه شوند و نباید اطلاعات خروجی از این معاینات، در اختیار افراد غیرمتخصص قرار گیرد. همچنین، در صورت نیاز، پزشک روند درمان یا پیشگیری را شروع میکند تا سلامتی کارکنان حفظ شود. معاینات ادواری، یکی از جنبههای مهم و الزامی در حوزه سلامت و ایمنی در محیط کار است و برخی قوانین و مقررات در بسیاری از کشورها این معاینات را الزامی می¬دانند. به طور معمول در هر کشور، قانون کار، مقررات صنعتی و سازمان بهداشت جهانی، بر انجام معاینات ادواری تاکید دارند.
معاینات دوره ای چیست؟
معاینات دورهای، نوعی ارزیابی پزشکی هستند که به طور منظم و دورهای، بر روی افراد انجام میشوند. هدف اصلی این نوع معاینات، حفظ و پیشگیری از بروز مشکلات پزشکی و ایجاد سلامتی برای افراد است. این تستها شامل اندازهگیری فشار خون، انجام آزمایشات خونی برای اندازهگیری سطوح چربی، گلوکز و دیگر نمایههای مهم سلامتی، بررسی سوابق پزشکی فرد و انجام آزمایشات جسمانی میشوند.
معاینات دورهای، به پزشک این امکان را میدهند تا مشکلات مختلف سلامتی را شناسایی کرده و درمان یا پیشگیری از آنها را توصیه کنند. یکی از مزایای اصلی معاینات دورهای، تشخیص زودهنگام بیماریها است. با انجام منظم این معاینات، میتوان بیماریهایی مانند دیابت، فشار خون بالا، سرطان و بسیاری از بیماری¬های دیگر را در مراحل ابتدایی تشخیص داد و درمان مناسب را به موقع شروع کرد.
معاینات ادواری در طب کار، اهمیت زیادی برای حفظ سلامت کارکنان و ایجاد محیط کاری ایمن و سالم دارند. این معاینات، باعث شناسایی زود هنگام مشکلات پزشکی و اجرای برنامههای پیشگیرانه می¬شوند و میتوانند، به کاهش تعطیلی از کار و هزینههای درمانی کمک کنند.
این اقدامات پیشگیرانه، میتوانند از پیشرفت بیماریها و اثرات جانبی جلوگیری کنند و در نهایت عمر و کیفیت زندگی را بهبود بخشند.
زمان انجام معاینات ادواری در طب کار به عوامل متعددی بستگی دارد و میتواند در موارد مختلف، متفاوت باشد. این زمانبندی به شرایط محیط کاری، نوع شغل، خطرات موجود در محیط کار و قوانین مربوط به سلامت و ایمنی در هر کشور وابسته است.
معاینات ادواری شامل چیست؟
معاینات ادواری در طب کار، بخش مهمی از برنامههای حفظ سلامت کارکنان در محیط کار هستند. این نوع معاینات، به منظور ارزیابی سلامت و ایمنی کارکنان، در بازههای زمانی منظم و دورهای انجام میشوند. معاینات ادواری، به طور معمول، توسط پزشکان طب کار یا پزشکان متخصص در این زمینه انجام شده و به شناسایی زودهنگام مشکلات پزشکی و ایجاد برنامههای پیشگیری کمک میکنند.
معاینات دوره ای شامل چه مواردی است؟
• سوابق پزشکی و سوابق کاری
در این بخش، کارکنان به سوالاتی درباره سوابق پزشکی شخصی خود و سوابق کاری در محیط کار، پاسخ میدهند. این اطلاعات، به پزشک کمک میکند تا مشکلات پزشکی گذشته و مخاطرات محیط کاری را مورد بررسی قرار دهد.
• بررسی جسمی
پزشک، کارکنان را از نظر جسمی ارزیابی می¬کند تا نشانهها و علائم فیزیکی مشکلات پزشکی را تشخیص دهد. این بررسی شامل بررسی قلب، ریهها، دستگاه گوارش، پوست، چشم، گوش و دیگر بخشهای بدن میشود.
• تستهای آزمایشگاهی
ممکن است پزشک، نمونههای خون و ادرار افراد را جمعآوری کند و به آزمایشگاه ارسال نماید. آزمایشهای متداول، شامل تعداد سلولهای خون، مقدار نمک و مواد شیمیایی در خون و ادرار و همچنین، سایر پارامترهای آزمایشگاهی مرتبط با سلامت عمومی میشوند.
• تستهای تخصصی
در برخی موارد، تستهای تخصصی، ممکن است برای ارزیابی مشکلات خاص مانند تستهای تنفسی، تستهای بینایی و تستهای سمشناسی انجام شود.
• ارتباط با کارفرما
پس از معاینات مختلف، ممکن است پزشک با کارفرما یا مسئولان محیط کار تماس بگیرد تا نتایج معاینه و توصیهها را به آنها ارائه دهد و در صورت لزوم، تغییراتی در محیط کار پیشنهاد کند.
توصیههایی برای آمادگی قبل از انجام معاینات ادواری شغلی
معاینات دوره ای شغلی به آمادگی خاصی و عجیبی نیاز ندارند؛ با این حال توجه به نکات زیر ضروری است:
- همراه داشتن سوابق پزشکی: قبل از مراجعه به مرکز طب کار برای معاینات ادواری بهتر است که سوابق و پرونده پزشکی خود را به همراه داشته باشید. همچنین اطلاعات یا داروهای مهمی که مصرف میکنید را یادداشت کرده و در طول معاینه به پزشک اطلاع دهید.
- به همراه داشتن مدارک شغلی لازم: در صورت فعالیت در مشاغل خاص ممکن است به گواهینامهها، مدارک حرفهای و مجوزها نیاز پیدا شود. برای همین چنین مدارکی را آماده کرده و همراه خود داشته باشید.
- پرهیز از مصرف نوشیدنی و غذای سنگین: از آنجایی که غذاهای سنگین و برخی نوشیدنیها بر نتایج برخی آزمایشها اثر میگذارد، توصیه میشود بین 8 تا 12 ساعت چنین مواردی مصرف نشود.
- داشتن استراحت کافی و انجام ندادن فعالیتهای سنگین: خستگی جسمی، داشتن استرس و فعالیتهای غیرمعمول یا سنگین میتواند روی نتایج آزمایشات طب کار اثر بگذارد. برای همین شب قبل از معاینات دوره ای شغلی به میزان کافی استراحت کنید و فعالیت سنگین انجام ندهید.
- رعایت نکات ویژه هر آزمایش: برای برخی از آزمایشات چون بیناییسنجی همراه داشتن عینک بسیار مهم است یا تست نوار قلب شرایط خاصی دارد. قبل از مراجعه به طب کار اطلاعات کافی در مورد شرایط هر تست را کسب کرده و رعایت کنید.
زمان انجام معاینات ادواری طب کار
انواع زمانبندی انجام معاینات ادواری طب کار عبارتند از:
• معاینات ادواری سالانه
در بسیاری از کشورها و برای بسیاری از شغلها، چکاپ ادواری، به صورت سالانه تعیین میشود. چکاپ ادواری سالانه، به این معنا بوده که همه کارکنان، باید یکبار در سال تحت معاینه پزشکی قرار گیرند. این نوع زمانبندی، برای اطمینان از حفظ سلامت کارکنان و شناسایی زودهنگام مشکلات پزشکی تعیین میشود.
• معاینات ادواری شش ماهه یا فصلی
برای برخی شغلها یا در شرایط خاص، ممکن است نیاز به معاینات ادواری شش ماهه یا حتی فصلی باشد. این معاینات، بیشتر در شغلهایی که خطرات بیشتری دارند یا افراد با عوامل زیانآور در ارتباط هستند، انجام میشوند.
• معاینات ادواری براساس عوامل خاص
برخی معاینات دورهای، ممکن است بر اساس عوامل خاص محیط کاری تعیین شوند. به عنوان مثال، اگر در یک شغل خاص، احتمال انتقال عفونتهای ویروسی وجود داشته باشد، معاینات دورهای، ممکن است بیشتر باشند و به صورت مکرر انجام شوند.
• معاینات ادواری برای کارکنان جدید
افرادی که به یک شغل جدید وارد میشوند، به طور معمول، نیاز به معاینات بدو استخدام دارند تا سلامت آن¬ها بررسی شود. این معاینات، به تشخیص زود هنگام مشکلات پزشکی و اطمینان از تطابق با نیازهای سلامت مرتبط با شغل، کمک میکنند.
• معاینات ادواری برای شغلهای خاص
در برخی شغلها، مانند پزشکی، پرستاری یا کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی، معاینات شغلی دوره ای، ممکن است بیشتر باشد و بر اساس نیازهای خاص این شغلها، تنظیم شود.
هدف از انجام معاینات دوره ای طب کار چیست؟
معاینات ادواری طب کار، با هدف حفظ و ارتقا سلامت و ایمنی کارکنان در محیط کار انجام میشوند و اهداف متعددی دارند که به شرح زیر هستند:
• شناسایی زود هنگام مشکلات پزشکی
یکی از اهداف اصلی معاینات دورهای، تشخیص سریع مشکلات پزشکی در کارکنان است. با انجام منظم این معاینات، ممکن است مشکلاتی که در مراحل اولیه و بدون علائم واضح ظاهر میشوند، تشخیص داده شوند. این به اقدامات درمانی زود هنگام و پیشگیری از تشدید مشکلات کمک میکند.
• ارزیابی تطابق با نیازهای سلامت شغلی
معاینات دوره ای به ارزیابی تطابق کارکنان با نیازهای سلامت شغلی و ایمنی در محیط کاری کمک میکنند. این ارزیابی، میتواند شامل بررسی توانایی فیزیکی و روانی کارکنان برای انجام وظایف خود در محیط کار باشد.
• کاهش خطرات و حوادث شغلی
انجام معاینات دورهای، میتواند به شناسایی خطرات و مواردی که ممکن است به وقوع حوادث شغلی منجر شوند، کمک کند. با شناسایی این خطرات، میتوان اقدامات پیشگیری موثرتری را در محیط کار اجرا کرد و حوادث شغلی را کاهش داد.
• تعیین سلامت کاری و اشتغال
معاینات دورهای، به تعیین سلامت کاری افراد کمک میکنند. این سلامت کاری، ممکن است برای تطابق با شغل فعلی یا گزینش برای شغل خاصی ارزیابی شود. این اطلاعات، میتوانند به کارفرما و کارکنان در انتخاب و تنظیم شغل مناسب، کمک کنند.
• پیشگیری از بیماریها و صدمات جسمی
معاینات دورهای، به پیشگیری از بیماریها و صدمات جسمی کمک میکنند. با شناسایی مسائل پزشکی و ایمنی در مراحل اولیه، میتوان اقدامات پیشگیری مناسبی مثل آموزشها، تغییرات در محیط کاری و تجهیزات ایمنی را اجرا کرد.
• ترویج فرهنگ ایمنی شغلی
انجام معاینات دورهای، میتواند به ترویج فرهنگ ایمنی در محیط کاری کمک کند. این معاینات به کارکنان یادآوری میکنند که حفظ سلامت و ایمنی در محیط کار، از اهمیت بسیاری برخوردار است.
بعد از انجام معاینات دورهای طب کار چه اتفاقی می افتد؟
پس از ارائه مراجعه به مرکز طب کار، ارائه مدارک لازم و انجام معاینات ادواری، پزشک طب کار به بررسی نتایج معاینات و آزمایشات دورهای شغلی میپردازد. پس از مدت کوتاهی نتایج این بررسیها برای ادامه کار فرد به شکلهای زیر اعلام میشود:
- بلامانع: مراجعهکننده به طب کار برای ادامه کار در حوزه مدنظر محدودیتی نداشته و مورد تأیید پزشک طب کار است.
- مشروط: فرد مراجعهکننده به طب کار برای ادامه کار مانعی ندارد، البته به شرطی که برخی شرایط چون مصرف داروهای خاص، توصیههای تخصصی و پزشکی و محدودیتهای کاری را اجرا کند.
- ارجاع به متخصصین: در صورتی که تشخیص و بررسی شرایط فرد برای پزشک طب کار مشکل باشد، به متخصصین مختلف ارجاع داده میشود. بعد از مشاوره با متخصصین و بررسی شرایط فرد، تصمیمگیری نهایی در مورد موقعیت او گرفته خواهد شد.
- عدم صلاحیت: این گزینه در معاینات دوره ای شغلی به معنای تأیید نشدن صلاحیت و توانایی فرد برای ادامه شغل فعلی او است. در چنین شرایطی فرد باید شغل یا محیط کار خود را تغییر دهد.
در نهایت باید گفت که در اغلب موارد نتیجه نهایی معاینه ادواری به افراد مراجعهکننده به طب کار هم ارائه میشود تا دید بهتری نسبت به وضعیت سلامتشان داشته باشند و در صورت لزوم، طبق مشاورهها و توصیهها برای ادامه فعالیت در شغل مورد نظر اقدام کنند.
لزوم انجام معاینات ادواری طب کار
معاینات دوره ای شغلی با اهداف مختلفی صورت میگیرد و به دلیل اهمیت بالایی که دارد نباید هیچ کارفرمایی از انجام آن توسط کارکنان غافل شود. لزوم انجام چنین معایناتی را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- تشخیص زودهنگام بیماریهای شغلی و حرفهای و انجام اقدامات لازم چون درمان به موقع آنها
- تشخیص زودهنگام عوارض و عوامل آسیبرسان کار
- شناسایی به موقع و جلوگیری از انتشار بیماریهای واگیردار در محیط کار
- تشخیص تناسب توانایی فرد و نوع شغل
- پیشنهاد برای تغییر شغل
- ارائه پیشنهادات لازم برای بهینهسازی محیط کار از نظر سلامت و بهداشت
چه مشاغلی احتیاج به معاینات دوره ای دارند؟
معاینات ادواری بیشتر به منظور تشخیص زودهنگام بیماریهای شغلی، اثرات آسیبزای شغل و حفظ سلامت کارکنان یک مجموعه کاربرد دارد و باید به صورت سالانه انجام شود. بیشتر مشاغل به این معاینات نیاز دارند از جمله:
- حوزه صنعت و تولید: کارگرانی که در صنایع یا کارخانههای تولید مختلفی چون صنایع شیمیایی، نساجی و مواد غذایی مشغول به کار هستند در معرض گردوغبار فراوان، مواد شیمیایی، صداهای بلند و دیگر خطرات محیطی بوده و به معاینات دوره ای شغلی نیاز دارند.
- حوزه سلامت و درمان: کادر درمان و دیگر کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی باید چنین معایناتی را انجام دهند. فعالان این حوزه با بیماران، عوامل بیماریزا و مواد عفونی در تماس هستند و انجام معاینات ادواری برای پیشگیری از بیماریهای شغلی و حفظ سلامت کارکنان این حوزه اهمیت زیادی دارد.
- حوزه عمران و ساختمانسازی: کارگران ساختمانی، مهندسان و دیگر افرادی که در حوزه ساختمانسازی و مشاغل عمرانی شاغل هستند به چنین معایناتی به صورت دورهای نیاز دارند. در واقع به دلیل کار در ارتفاع، استفاده از ابزارهای سنگین و عوامل محیطی خطرناک باید برای انجام چنین معایناتی اقدام کنند.
- مشاغل مرتبط با حملونقل: کلیه رانندگان ماشینهای سنگین و بینشهری مانند کامیونها، اتوبوسها و … به دلیل ماهیت کارشان که با نشستن طولانیمدت گره خورده در معرض آسیب هستند و باید برای انجام معاینات دوره ای اقدام کنند.
- مشاغل مرتبط با حوزه کشاورزی و دامپروری: کشاورزان، دامداران و کلیه افراد شاغل در این حوزه در معرض عوامل بیماریزا، تماس با حیوانات و مواد شیمیایی هستند و برای همین به معاینات و آزمایشات ادواری نیاز دارند.
- افراد شاغل در حوزه خدمات عمومی و امدادی: کلیه افراد در حوزههای امداد و نجات و خدمات عمومی نظیر آتشنشانان، پلیسها که در شرایط اضطراری و خطرناکی کار میکنند هم باید به طور منظم معاینات ادواری را انجام دهند.
قوانین معاینات ادواری چیست؟
برخی از الزامات قانونی معاینات اداری در ایران عبارتند از:
• قانون کار ایران
ماده 92 قانون کار ایران، در مورد معاینات ادواری، قوانین دقیقی دارد. این ماده، مقرر میکند که کارفرما، باید کارکنان خود را به تعداد دورههای مشخص در طی سال، به معاینات ادواری ارجاع دهد. تعداد دورهها و شرایط مشخص معاینات ادواری به تفاوت شغل، جنسیت و سن کارکنان بستگی دارد.
• توصیهنامههای سازمان بهداشت جهانی (WHO)
در ایران، توصیهنامهها و استانداردهای بهداشتی و ایمنی در محیط کار، به طور معمول به تاثیر توصیهنامههای سازمان بهداشت جهانی و سازمان کار و اشتغال کشور اجرا میشوند. این توصیهنامهها نیز الزام به انجام معاینات ادواری در شرایط خاصی مانند شغلهای خطرناک دارند.
• مقررات خاص برای برخی اشغالها و صنایع
برای برخی از شغلها و صنایع خاص، معاینات ادواری مهم¬تر هستند. به عنوان مثال، برای کارکنان در شرکتهای نفتی و گازی، صنعت فولاد، معادن و برخی از شغلهای پزشکی و دندانپزشکی، الزام انجام معاینات ادواری به صورت منظم و دورهای تعیین شده است.
• نظارت و بازرسیهای دولتی
دولت، تیمهای بازرسی و نظارتی را برای اجرای الزامات سلامت و ایمنی در محیط کار تشکیل داده است. این تیمها، وظیفه بررسی الزامات معاینات ادواری و سایر مقررات مرتبط با سلامت و ایمنی کارکنان را برعهده دارند.
• جریمه و اخطار
کارفرماها در صورت عدم رعایت الزامات سلامت و ایمنی در محیط کار و همچنین، عدم ارجاع کارکنان به چکاپ سلامت طب کار، ممکن است با جریمه مالی و اخطار مواجه شوند. این اقدامات ترتیب داده شده در قوانین کار ایران، به منظور افزایش رعایت الزامات ایمنی در محیط کار هستند.
ماده 92 قانون کار معاینات دوره ای
طبق ماده 92 قانون کار معاینات دوره¬ای، کلیه واحدهای موضوع ماده ۸۵ این قانون که شاغلین در آن¬ها به اقتضای نوع کار در معرض بروز بیماری¬های ناشی از کار قرار دارند، باید برای همه افراد مذکور، پرونده پزشکی تشکیل دهند. همچنین باید حداقل سالی یکبار توسط مراکز بهداشتی درمانی از آن¬ها معاینه به عمل آید، آزمایش¬های لازم انجام گیرد و نتیجه در پرونده مربوطه ثبت شود.
تبصره ۱ – چنانچه با تشخیص شورای پزشکی نظر داده شود که فرد معاینه شده به بیماری ناشی از کار مبتلا یا در معرض ابتلا باشد، کارفرما و مسئولین مربوطه مکلف هستند، کار او را بر اساس نظریه شورای پزشکی مذکور بدون کاهش حقالسعی، در قسمت مناسب دیگری تعیین نمایند.
تبصره ۲ – در صورت مشاهده چنین بیمارانی، وزارت کار و امور اجتماعی مکلف به بازدید و تایید مجدد شرایط فنی و بهداشت و ایمنی محیط کارخواهد بود.
برخی از توضیحات معاینات چکاپ سالانه ادواری در قانون کار، عبارتند از:
• این ماده از قانون کار ایران، الزام کارفرما به ارجاع کارکنان جهت معاینات شغلی دوره ای را تعیین میکند. این معاینات دورهای، به منظور حفظ سلامت و ایمنی کارکنان در محیط کار و شناسایی زود هنگام مشکلات پزشکی انجام میشوند.
• ماده ۹۲ قانون کار، تعیین میکند که کارفرما باید تعداد دورههای معاینات ادواری را در طول سال مشخص کند. تعداد دقیق این دورهها و شرایط مربوط به آن¬ها ممکن است بر اساس نوع شغل، جنسیت، و سن کارکنان متغیر باشد.
• این ماده تاکید دارد که کارفرما مسئول پرداخت هزینههای معاینات دوره ای است. این هزینهها، به طور معمول، باید توسط کارفرما پرداخت شوند و کارکنان به صورت رایگان به این معاینات ارجاع میشوند.
رعایت نکات ضروری در انجام معاینات دوره ای
1- تکمیل صحیح و کامل جدول اطلاعات طب کار و فرمهای استاندارد وزارت بهداشت
2- شناسایی و اندازه گیری موارد زیان آور هر شغل
3- تدوین راهنمای معاینات برای تمام مشاغل واحد صنعتی با توجه به خصوصیات موارد شغل
4- در صورت وجود هر یافته غیر طبیعی که شک به بیماری ناشی از کار را تقویت می کند ارجاع طبق آیین نامه ضروری است.
مرکز طب کار پراناطب، با سابقه درخشان در زمینه طب کار و همکاری با واحد های صنعتی، آمادگی همکاری با تمامی کارگاه ها و کارخانه جات صنعتی برای انجام معاینات دوره ای و معاینات بدو استخدام را دارد.
معاینات دوره ای شاغلین
معاینات ادواری شاغلین، یک جنبه مهم از مدیریت سلامت و ایمنی در محیط کار است. این معاینات، به منظور حفظ و نظارت بر سلامت فیزیکی و روانی کارکنان در طول زمان و در فواصل زمانی منظم انجام میشوند. در ادامه، جزئیات بیشتری در مورد معاینات شغلی دوره ای ارائه شده است:
• هدف از معاینات ادواری: هدف اصلی انجام چکاپ ادواری شاغلین، حفظ و نظارت بر سلامت کارکنان است. این معاینات به شناسایی زود هنگام مشکلات پزشکی، ایجاد فرصتهای پیشگیری و تعیین تواناییهای کاری کمک میکنند. از اهداف این معاینات، میتوان به کاهش خطرات شغلی، ارتقا کیفیت زندگی شغلی و حفظ سلامت همه کارکنان اشاره کرد.
• زمان بندی منظم: به طور معمول، معاینات شغلی در طی سال، یک یا چند بار بر اساس زمان بندی منظم انجام میشوند. فراوانی این معاینات، ممکن است بر اساس شغل، شرایط کاری و قوانین محلی متغیر باشد. مثلا در برخی شغلهای خطرناک، احتمال دارد نیاز به معاینات بیشتر و فراوانتر باشد.
• محتوای معاینات: محتوای معاینات ادواری شاغلین، با توجه به نیازهای سلامتی کارکنان و شرایط کاری تعیین میشود. این معاینات، ممکن است شامل اندازهگیری فشار خون، بررسی وضعیت بینایی و شنوایی، آزمایشات خونی و ادراری، بررسی توانایی فیزیکی و ارزیابی مسائل روانی باشد.
• ثبت و نگهداری اطلاعات: اطلاعات حاصل از معاینات دورهای، به صورت دقیق ثبت شده و در پروندههای پزشکی کارکنان نگهداری میشوند. این اطلاعات، ممکن است برای ارزیابی تغییرات سلامتی کارکنان در طول زمان و همچنین، به عنوان منبع اطلاعاتی، جهت تدوین استراتژیهای پیشگیری، استفاده شوند.
• پیشگیری و توصیهها: بر اساس نتایج معاینات دورهای، پزشک ممکن است توصیههایی برای بهبود سلامت کارکنان ارائه دهد. این توصیهها، ممکن است شامل تغییرات در سبک زندگی، توصیههای تغذیهای یا اقدامات پیشگیری از بیماریها باشند.
• حفظ حریم شخصی: معاینات دورهای، باید با رعایت حریم شخصی کارکنان انجام شود. اطلاعات پزشکی شخصی کارکنان باید محرمانه مورد تایید قرار گیرد و به هیچ عنوان در اختیار افراد غیرمختصص قرار نگیرد.
نتیجه معاینات دوره ای چگونه اعلام میشود؟
نتایج معاینات ادواری شغلی سلامت در محیط کار، به منظور اطلاعرسانی به کارکنان و مسئولان محیط کار، تشخیص زودهنگام مشکلات پزشکی و ایجاد فرصتهای پیشگیری از بیماریها، اهمیت دارند. اعلام نتایج این معاینات باید به شیوهای کامل و محرمانه انجام شود. در ادامه، مراحل اعلام نتایج معاینات ادواری را توضیح میدهیم:
• تجمیع و تحلیل نتایج
ابتدا پس از تکمیل فرم معاینات دوره ای طب کار و همچنین، انجام معاینات دورهای، نتایج به دقت تجمیع و مورد تحلیل قرار می¬گیرند. این تحلیل، شامل تفسیر اطلاعات از نظر پزشکی و بهداشتی است. در این مرحله، اگر مشکلات پزشکی خاصی شناسایی شوند، اقدامات تشخیصی و پیشگیری توصیه میشوند.
• تنظیم گزارش نتایج
پس از تجمیع و تحلیل، گزارشی تهیه میشود که شامل نتایج معاینات و توصیههای پزشکی برای کارکنان است. این گزارش، باید شامل اطلاعات دقیق و قابل فهمی باشد که برای کارکنان، قابل تفسیر است.
• اطلاعرسانی به کارکنان
نتایج معاینات دورهای، باید به کارکنان اطلاعرسانی شود. این اطلاعرسانی ممکن است به صورت مکتوب یا شفاهی صورت گیرد. در بعضی موارد، نتایج معاینات به صورت فوری و در محل معاینه به کارکنان اعلام میشوند؛ به خصوص اگر مشکلات جدی پزشکی شناسایی شوند که نیاز به توجه فوری دارند.
• رعایت حریم شخصی
هنگام اعلام نتایج، رعایت حریم شخصی کارکنان بسیار مهم است. این اطلاعات باید به شکل محرمانه ارائه شود و به هیچ عنوان به افراد غیرمختصص اعلام نشود. فقط افرادی که نیاز به دسترسی به این اطلاعات دارند، باید به آن دسترسی داشته باشند.
• توضیحات توصیهها
در گزارش نتایج، توصیههای پزشکی نیز باید به دقت توضیح داده شوند. کارکنان باید به طور دقیق درک کنند که چه اقداماتی برای حفظ یا بهبود سلامت خود باید انجام دهند. اگر نیاز به مراجعه به پزشک یا انجام آزمایشات بیشتر باشد، این مسائل نیز باید در گزارش توجیه شوند.
• ثبت و نگهداری اطلاعات
نتایج معاینات و گزارشهای مربوط به آن¬ها، باید به صورت دقیق و دستهبندی شده در پروندههای پزشکی کارکنان نگهداری شوند. این اطلاعات، ممکن است برای ارزیابی تغییرات سلامتی کارکنان در طول زمان و همچنین، به عنوان منبع اطلاعاتی جهت تدوین استراتژیهای پیشگیری مورد استفاده قرار گیرد.
هزینه معاینات دوره ای چقدر است؟
هزینه معاینات ادواری سلامت، ممکن است بسیار متغیر باشد و بستگی به عوامل مختلفی دارد. تعداد و نوع معاینات، مکان انجام معاینات، نرخ سرویسدهی پزشکی و شرایط محل کار، از جمله عواملی هستند که میتوانند تاثیرگذار باشند. همچنین، در بسیاری از موارد، هزینه معاینات دوره ای توسط کارفرما (کارگزار) پرداخت می شود و به عهده کارکنان نیست.
و در پایان
معاینات دورهای، پایهای از حفظ سلامت و ایمنی کارکنان در محیط کار هستند. این فرآیند، اهمیت زیادی در تشخیص زودهنگام مشکلات پزشکی دارد و به بهبود کیفیت زندگی شغلی افراد کمک میکند. به علاوه، اعلام نتایج و توصیههای پزشکی با رعایت حریم شخصی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این معاینات با متخصصین ما در طب کار پرانا تماس بگیرید.
سلام. تعرفه معاینات دوره ای 1402 از کجا میشه دید؟
سلام و درود
از قسمت هزینه طب کار از منوی سایت میتونین هزینه و تعرفه معاینات رو ببینین
هزینه معاینات دوره ای با شرکت هست یا شخصی؟
هزینه با کارفرما هست