فهرست محتوا
- کشیدگی عضلات همسترینگ چگونه اتفاق میافتد؟
- ۱٫ علل کشیدگی عضلات همسترینگ
- ۲٫ علل گرفتگی عضلات پشت ران پا
- ۳٫ علائم و نشانهها
- ۴٫ تشخیص گرفتگی عضلات پشت ران پا و کشیدگی عضلات همسترینگ
- ۵٫ درمان گرفتگی عضلات پشت ران پا و کشیدگی عضلات همسترینگ
- نکات کلیدی درباره گرفتگی عضلات پشت ران پا و کشیدگی عضلات همسترینگ
- سوالات متداول
- نتیجه گیری
دلایل مختلفی میتواند در کشیدگی عضلات همسترینگ و گرفتگی عضلات پشت ران پا نقش داشته باشد. عضلات همسترینگ به بخشی از ماهیچهها و عضلات پا گفته میشود که در پشت ران پا قرار دارد. کشیدگی عضلات همسترینگ موجب پارگی خفیف و بسیار ریز و میکروسکوپی در فیبرهای عضله میشود و در برخی مواقع ممکن است پارگی ناقص و حتی کامل عضله را باعث شود. این عارضه مانند بسیاری از اختلالات اسکلتی-عضلانی دیگر در افرادی که فعالیتهای ورزشی را به صورت حرفهای و سنگین انجام میدهند، بسیار رخ میدهد. از علائم این عارضه میتواند درد شدید در عضلات پشت ران خود را نشان دهد. در این مقاله، به بررسی علت و علائم گرفتگی عضلات پشت ران پا و کشیدگی عضلات همسترینگ، روشهای تشخیص و درمان آن خواهیم پرداخت.
کشیدگی عضلات همسترینگ چگونه اتفاق میافتد؟
کشیدگی همسترینگ نتیجه کوتاه شدن انطباقی (عضله) است. کوتاه شدن همسترینگ (HS) باعث تغییراتی در وضعیت بدن و توانایی راه رفتن میشود. آسیب عضلات همسترینگ معمولا بدنبال کشیده شدن شدید این عضلات ایجاد میشود. این پارگیها چه کوچک و چه بزرگ و کامل، معمولا در قسمت عضلانی عضله و یا قسمتی که فیبرهای عضلانی به فیبرهای تاندونی متصل میشوند ایجاد میشود. کشیدگی یا Strain عضله همسترینگ مانند کشیدگی دیگر عضلات، زمانی اتفاق میافتد که در عضله در حال انقباض و تحت کشش قرار گیرد. اگر این کشش بیش از حد تحمل عضله باشد موجب پاره شدن فیبرهای عضلانی آن شده و کشیدگی یا رگ به رگ شدن عضله ایجاد میشود.
۱٫ علل کشیدگی عضلات همسترینگ
کشیدگی عضلات همسترینگ نیز میتواند به دلیل فعالیتهای ورزشی یا تنش زیاد در این عضلات اتفاق بیافتد. برخی از علل متداول کشیدگی عضلات همسترینگ عبارتند از:
- خم کردن ناگهانی پاها در حین حرکت
- انجام حرکات تکراری بدون استراحت کافی
- تغییر ناگهانی در شتاب و سرعت حرکت
- عدم استفاده از وسایل ورزشی مناسب
- ضعف عضلات همسترینگ
۲٫ علل گرفتگی عضلات پشت ران پا
گرفتگی عضلات پشت ران پا ممکن است به دلیل انجام فعالیتهای ورزشی یا تنش زیاد در این عضلات رخ دهد. علل متداول گرفتگی عضلات پشت ران پا شامل موارد زیر میشوند:
- انجام فعالیتهای ورزشی بیش از حد
- اجرای حرکات نادرست یا تکراری
- عدم انجام حرکات گرمکننده قبل از ورزش
- فعالیتهای جهشی و پرشی
- نداشتن قدرت و انعطاف لازم در عضلات پشت ران پا
کشیدگی پشت ران و پشت ساق پا در صورتی که فقط به حالت گرفتگی باشد معمولاً حداکثر ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت برطرف میشود اما اگر همراه با درد کبودی تورم درد غیر قابل تحمل و حساسیت یک نقطه نسبت به لمس باشد باید از نظر ایجاد شکستگی در اثر کشیدگی تاندونی استخوان های لگن مورد بررسی قرار گیرد .
۳٫ علائم و نشانهها
علائم گرفتگی عضلات پشت ران پا و کشیدگی عضلات همسترینگ ممکن است شامل موارد زیر باشند:
- درد و تورم در ناحیه پشت ران پا
- محدودیت در حرکت و انعطاف پا
- سختی در راه رفتن و حرکت کردن پا
- احساس تنگی و کشش در عضلات پشت ران پا
- احساس خستگی و ضعف در پا
۴٫ تشخیص گرفتگی عضلات پشت ران پا و کشیدگی عضلات همسترینگ
برای تشخیص گرفتگی عضلات پشت ران پا و کشیدگی عضلات همسترینگ، ممکن است نیاز به مشاوره پزشکی و انجام آزمایشهای تشخیصی داشته باشید. پزشک معالج با بررسی علائم و سابقه بیماری شما، همراه با انجام آزمایشهای فیزیکی و تصویربرداری مانند رادیوگرافی و مراجعه به متخصصین تشخیصی، میتواند تشخیص صحیح را برای شما قائل شود.
۵٫ درمان گرفتگی عضلات پشت ران پا و کشیدگی عضلات همسترینگ
درمان گرفتگی عضلات پشت ران پا و کشیدگی عضلات همسترینگ بستگی به شدت و میزان آسیب دیدگی دارد. درمان معمولاً شامل موارد زیر است:
- استراحت و اجتناب از فعالیتهای ورزشی یا تمرینی که عضلات را بیش از حد تحریک میکند
- استفاده از بستری خنککننده و بستری فشاری در منطقه آسیب دیده
- مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs)
- فیزیوتراپی و تمرینات تقویتی
همچنین بخوانید…
نکات کلیدی درباره گرفتگی عضلات پشت ران پا و کشیدگی عضلات همسترینگ
- عضلات پشت ران پا و همسترینگ در حرکت و پشتیبانی از راه رفتن نقش مهمی دارند.
- گرفتگی عضلات پشت ران پا و کشیدگی عضلات همسترینگ معمولاً به دلیل ورزشهای شدید و استفاده زیاد از این عضلات رخ میدهد.
- علائم این مشکلات شامل درد شدید، تورم، سفت شدن و کاهش قدرت عضلات است.
- درمان معمولاً شامل استراحت، استفاده از یخ، مصرف داروهای ضد التهابی و… است.
- پیشگیری از این مشکلات میتواند توسط گرم کردن مناسب قبل از ورزش، تقویت عضلات و استفاده از وسایل حمایتی انجام شود.
با رعایت این نکات، میتوانید از گرفتگی عضلات پشت ران پا و کشیدگی عضلات همسترینگ جلوگیری کرده و به بهبود و بهبودی سریعتر در صورت بروز این مشکلات کمک کنید.
سوالات متداول
عواملی مانند ورزشهای شدید، استفاده زیاد از عضلات پشت ران، نداشتن آمادگی و گرم کردن مناسب قبل از ورزش میتواند به گرفتگی عضلات پشت ران پا منجر شود.
علائم گرفتگی عضلات پشت ران پا شامل درد شدید، تورم، سفت شدن و کاهش قدرت عضلات است.
برای جلوگیری از کشیدگی عضلات همسترینگ، میتوانید به گرم کردن قبل از ورزش، تقویت عضلات همسترینگ و استفاده از وسایل حمایتی مانند بندهای فشاری و باندهای پشت زانو توجه کنید.
درمان کشیدگی عضلات همسترینگ شامل استراحت کامل، استفاده از یخچال، بستهبندی مناسب و مصرف داروهای ضد التهابی به صورت دستور پزشک است.
استراحت کافی، رعایت بستهبندی و فشردهسازی منطقه آسیب دیده، استفاده از باندهای فشاری و مصرف داروهای ضد التهابی میتواند به بهبودی سریعتر از این مشکلات کمک کند.
نتیجه گیری
در این مقاله، درباره گرفتگی عضلات پشت ران پا و کشیدگی عضلات همسترینگ صحبت کردیم. این مشکلات معمولاً به دلیل ورزشهای شدید و استفاده زیاد از این عضلات رخ میدهند. علائم آن شامل درد شدید، تورم، سفت شدن و کاهش قدرت عضلات است. علاوه بر راههای درمانی پیشنهادی، بهتر است پیشگیری نیز مد نظر قرار گیرد. این شامل انجام مواردی مثل گرم کردن مناسب قبل از ورزش، تقویت عضلات مورد نیاز و استفاده از وسایل حمایتی است. با رعایت این نکات، میتوان از بروز مشکلات عضلات پشت ران پا و همسترینگ جلوگیری کرد. در مرکز طب کار پرانا ارزیابی اسکلتی-عضلانی به همراه ارائه تمرینات اصلاحی بصورت سازمانی ارائه میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
طب کار پرانا را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید.
سلام. آیا نشستن زیاد هم میتونه باعث این مشکل بشه؟
سلام دوست عزیز
بله نشستن زیاد یکی از مواردی است که میتونه در کشیدگی عضلات همسترینگ نقش داشته باشه